III miejsce dla uczniów z ZSEG w Cieszynie
W czwartek, 21 marca, uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie Jakub Holisz oraz Adrian Czapla reprezentowali naszą szkołę w wojewódzkim konkursie "Uczniowskie Inspiracje Kulinarne", gdzie tematem wiodącym było "Jajko w roli głównej ".
Zadanie polegało na przygotowaniu dania głównego oraz deseru w trzech porcjach, w czasie 120 minut oraz omówieniu wykorzystanych technik, sprzętu i surowców.
Chłopcy przygotowali "Jajko po szkocku w sosie holenderskim i brokuły bimi " oraz "Fondant czekoladowy z sosem angielskim" .
W przygotowaniach do konkursu pomógł Pan Piotr Polak z Bistro Szara Reneta w Skoczowie, gdzie chłopcy odbywali praktyki oraz pani Katarzyna Kimszal.
Nasi młodzi kucharze zajęli III miejsce.
Ogromne gratulacje! Życzymy dalszych sukcesów!
Opiekun uczniów
Katarzyna Kimszal
Więcej aktualności
ZUS: Niemal 837 tys. informacji o przyznaniu wakacji składkowych. Kolejne w przygotowaniu
Świąteczna atmosfera w Międzyświeciu – uroczyste spotkanie Dyrektorów Szkół i Placówek Oświatowych
Komunikat Przewodniczącej Komitetu ds. Pożytku Publicznego
Rozstrzygnięcie otwartych konkursów ofert z zakresu pomocy społecznej
Szybkie menu
Powiat na mapie
43-460 Wisła
43-410 Zebrzydowice
Gminy:
Kategorie:
- PROJEKTY UNIJNE
- POWIATOWE INSTYTUCJE KULTURY
- POZOSTAŁE INSTYTUCJE KULTURY I ORGANIZATORZY IMPREZ
- SZPITALE
- SZKOŁY
- SCHRONISKA MŁODZIEŻOWE
- PORADNIE
- DOMY POMOCY SPOŁECZNEJ
- DOMY DZIECKA
- INNE
- POGOTOWIE RATUNKOWE
- INSPEKCJE, STRAŻE
- POLICJA
- STAROSTWO POWIATOWE W CIESZYNIE
- APTEKI
- NIEODPŁATNA POMOC PRAWNA I NIEODPŁATNA MEDIACJA NA TERENIE POWIATU CIESZYŃSKIEGO